Boşanma Bilgileri

Mahkemede Aldatma Nasıl İspatlanır?

Mahkemede Aldatma Nasıl İspatlanır?

‘Mahkemede aldatma nasıl ispatlanır?’sorusu belki birçoğumuzun aklına gelmiştir. Hiç kimse evlenirken boşanabileceğini aklına getirmiyor, boşanmak için de evlenmiyor. Fakat, evlilik içerisinde oluşabilecek problemler insanları boşanma fikrine itebiliyor. Ülkemizde evlenme çok kolay bir şekilde gerçekleşirken, boşanma işlemleri o kadar kolay yürümemektedir. Bunun temel sebebi, evlilikten sonra oluşabilen maddi ve manevi birikimlerin paylaşılması sebebiyle olmasıdır. Çünkü insanlar paylaşım konularında büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Evlilikte bu durum bir sorun teşkil etmezken, iş boşanmaya geldiğinde olay bazen inada binmektedir. Bunun haricinde mal mülk paylaşımı haricinde, evlilik süresi boyunca meydana gelen çocukların paylaşımı da önemli bir yer tutmaktadır.

Boşanma Kararı

Ülkemizde zaten yüksek bir orana sahip boşanmalar, günümüzde fazlaca artmıştır. Açılan boşanma davalarının nedenleri arasında en üstte aldatma yer almaktadır. Aldatma eylemi gösterebilen eşler, birçok şekilde aldatmayı bahanelere bağlamaktadırlar. Fakat aldatılan için bu durum çok onur ve gurur kırıcıdır. Bu nedenle çoğu insan boşanma davası açabilmektedir. Birçok eş ekonomik düzeylerini sağlayamama, çocuklarını anne ya da babasız büyüme gibi bütün zorlukları göze alarak boşanma kararı verebilir. Ülkemizde bulunan Türk Medeni Kanunu’na göre eşlerden biri diğerini aldatmışsa, aldatılan taraf boşanma davası açma hakkına sahiptir. Ayrıca y,ne Türk Medeni Kanunu’na göre, aldatma eyleminin üzerinden 5 yıl geçmesiyle dava düşebilmektedir. Ayrıca, aldatılan taraf aldatan tarafı affetme yoluna giderse dava açma hakkı bulunmamaktadır. Boşanma davasının aldatma nedeniyle açılmasının en büyük problemi, ‘Mahkemede aldatma nasıl ispatlanır?’ sorusunun cevabını verebilmektedir.

Aldatmanın İspat Zorluğu

Aldatma eyleminin ortaya çıkması an meselesidir. Fakat aldatma eylemini ispatlamak bu kadar kolay olmamaktadır. Aldatan kişi bulunduğu ortamlarda ciddi davranış bozuklukları göstermekte ve etrafı tarafından bu davranış bozuklukları fark edilebilmektedir. Aldatılan taraf ise şüphelendiği eşi hakkında biraz araştırma yaparak, eşinin aldatıp aldatmadığını öğrenebilmektedir. Ancak aldatmanın ispatı çok kolay olmamaktadır. Boşanma davasında aldatılan tarafsanız, mahkeme sizden aldatıldığınıza dair deliller isteyecektir. İşte bu aldatma durumu çoğu zaman gizli saklı gerçekleştiği için kanıtlama zorlaşır.

Aldatma Eyleminde Tanıklık

Günümüzde boşanma davası açan çiftlerden herhangi biri aldatıldı ise ve aldatılma davalarının çoğu çekişmeli geçtiğinden ötürü, aldatılmayı kanıtlama amacıyla tanıklara başvurulabilir. Aldatma eylemi, genellikle gözlerden uzak bir şekilde yaşandığından ötürü, tanıklık edilmesi çoğu zaman mümkün değildir. Çıkan tanıklar, aldatan tarafın göstermiş olduğu tuhaf davranışları yani ipuçlarını bulmakta yarar sağlayabilirler. Ancak gerçeği açığa çıkarmak için uğraşan tanıklar olduğu gibi, yalancı tanıklarda bulunmaktadır. Mahkeme tanıkların yalancı olup olmadığını kurduğu cümlelerden, hal ve hareketlerinden anlayarak mahkemede yanıltıcı olabileceği için  itibar edilmemektedir.

Aldatmayı İspatlayacak Deliller

‘Mahkemede aldatma nasıl ispatlanır?’ sorusuna verilebilecek en güzel cevap delillerdir. Aldatmayı ispatlamanız için mahkemelere hukuka uygun bir şekilde ele alınmış, yasalarımıza uygun olarak temin edilmiş olmalarıdır. Yasalara uygun olmayan bir şekilde elde edilmiş delilleri mahkemeler kabul etmemektedir. Aldatan eşin havuzda, plajda, kafede, sinemada vb. ortamlarda bulunan kamera kayıtları ve fotoğraf delil olarak kabul edilmektedir. Ayrıca, internet ortamında bulunan mesajlar, resimler de yine delil olarak kullanılmaktadır. Aldatan tarafın telefon kayıtları ya da aldatan tarafın sevgilisinden çocuk yapması ya da duygusal mesaj kayıtları da mahkemelerce aldatmanın saptanması açısından yeterli görülmektedir. Eşlerin duygusal yönden birbirlerine olan bağlılıklarını yitirmesi, ilişkideki sadakat kavramının önemini yitirmesi, eşlerin birbirlerinin beklentilerini karşılayamaması gibi pek çok nedene bağlı olan aldatma eylemi her iki taraf içinde kötü sonuçlara yol açmakta ve evlilikleri derinden sarsmaktadır.

Saygılarımızla İzmir Dedektiflik A.Ş.

Önemli Uyarı

izmirdedektiflik.com içeriğinde yayınlanan tüm makale, içerik ve bilgiler Özel dedektif Bilal KARTAL tarafından yazılmış olup, tüm telif hakları İzmir Dedektiflik Hizmetleri A.Ş ye aittir. Tüm yazı ve içerikler aidiyet tescili bakımından elektronik imzalı zaman damgası ile mühürlenmiştir. Sitemizdeki yazı ve içeriklerin yazılı izin alınmadan bir kısmı veya tamamı kopyalanarak başka web sitesi, yazılı ve görsel yayın organlarında yayınlanması durumda FSEK kapsamında işlem yapılarak her türlü yasal haklarımızı kullanarak 5846 Kanun numaralı FiKiR VE SANAT ESERLERİ KANUNU ile TÜRK CEZA KANUNU İLGİLİ MADDELERİ UYARINCA hukuki ve cezai yasal işlemler başlatılacaktır. Ayrıca tüm site içeriğinde bulunmakta olan makaleler ve bilgiler uluslararası DMCA fikir hakları sistemi ile korunmakta olup, web sitemizde yayınlanan makaleleri izinsiz olarak kısmen veya tamamen alıntı yapan değiştirerek yayınlayan tüm web sitelerini Google ve benzeri arama motorları sıralama listelerinden süresiz olarak kaldırmaktadır.

WHATSAPP
ile iletişime geç